এডসেন্স অবৈধ ক্লিক ( invalid Click) কি? কিভাবে ডিসেবল এডসেন্স ফিরিয়ে আনবেন


এডসেন্স অবৈধ ক্লিক ( invalid Click) কি? কিভাবে ডিসেবল এডসেন্স ফিরিয়ে আনবেন

এডসেন্স অবৈধ ক্লিক ( invalid Click) কি? কিভাবে ডিসেবল এডসেন্স ফিরিয়ে আনবেন

হেলো বন্ধুরা সবাই কেমন আছেন? আসা করি অনেক ভালো আছেন।আজকে আমরা একটা গুরুত্বপূর্ণ বিষয় নিয়ে আলোচনা করবো। সেটা হলো Google adsense এর invalid Click নিয়ে। যারা কারনে আমাদের সবার adsense নস্ট হয়ে যায়।   
অনেকে এমন আছেন যে invalid click কি এটা ও জানে না।তাই সবার প্রথমে জানতে হবে,

★invalid Click কি?

★ invalid Click মানে হলো অবৈধ ক্লিক।অর্থাৎ মনে করুন আপনার Apps বা ওয়েব সাইটে  যদি কেউ কোন Ads এর উপর ক্লিক করে, আর সাথে সাথে বের হয়ে যায়।
সেটা Invalid Click হিসাবে গন্য হয়। কারন আপনার ক্লিকের মাধ্যমে যে কোম্পানি এড দিছে তার কোন লাভ হয় নাই। তাই এটাকে তারা invalid  click হিসাবে ধরে নেয়। আরো একটু বুঝিয়ে বলি, আপনি যখন একটা এড এর উপর ক্লিক করলেন  যদি সেখানে থেকে আপনাকে Playstore নিয়ে যায় আর আপনি সেটা install না করে চলে আছেন বা কোন সাইটে নিয়ে যায় সেখানে Form fillup করতে বলে, আর আপনি form fillup না করেন সেটাকে Invalid click বলা হয়।

কি কারনে অবৈধ ক্লিক হতে পারে? 




  • যদি ওয়েবসাইটের মালিক নিজের ওয়েবসাইটের বিজ্ঞাপনে ভুলবশত ক্লিক করে,

    • এক বা একাদিক ব্যক্তি যদি একই বিজ্ঞাপনে বারবার ক্লিক করতে থাকে,
    • ভুল স্থানে বিজ্ঞাপন প্রতিস্থাপন করার মাধ্যমে যদি ব্যবহারকারীদেরকে বিজ্ঞাপনে ক্লিক করানো হয়,
    • কোন সফটওয়্যার বা টুলস ব্যবহার করে যদি ক্লিক করানো হয়,
    • যদি বিজ্ঞাপনে ক্লিক করার জন্য ব্যবহারকারীদের অনুরোধ করা হয়।

    ★ কিভাবে Invalid Click এর ফরম পুরন করবেন?

    ★ যদি আপনার ওয়েব সাইট বা Apps এ invalid ক্লিক আসতে দেখেন তাহলে কি রকম এটা থেকে বাচবেন। বা যদি ডিসেবল হয়ে যায় কি করে ফিরিয়ে আনবেন।
    এটার জন্য Google Adsense একটা ফরম রেখেছে।
    এটার মাধ্যমে আপনি তাদের কাছে আপনার সমস্যার কথা বলতে পারেন। যখন বুঝবেন আপনার এডসেন্স এর CTR বেরে গেছে তখনি তাদের কাছে নিচের লিংক এর মাধ্যমে যোগাযোগ করবেন।তাদেরকে আপনার সমস্যার কথা বলবেন।নিচে লিংক দেওয়া হলো।


    এই লিংক এ ডুকার পর আপনাকে একটা ফরম পুরন করতে হবে।আমি কিছু বলে দিচ্ছি কি রকম Invalid Click from পুরন করবেন।তারপর ও আপনারা ভালো ভাবে দেখে পুরন করবেন।

    প্রথমে আপনাকে আপনার Google adsense এর Name দিতে বলবে আপনি আপনার adsense  এর নাম টা দিয়ে দিবেন তারপর ইমেইল।
    তারপর আপনার adsense এর Publisher id দিতে বলবে।এটা এডসেন্স এ ডুকলে পেয়ে যাবেন।
    তারপর আপনার এড টা কোথায় চলতেছে এটা বলবে আপনি সেটা পুরন করবেন। ওয়েব সাইট হলে site Url দিবেন Youtube হলে your youtube url দিবেন।
    তারপর আপনার কি সমস্যা সেটা দিতে বলবে এখানে  অনেক Topic আছে আপনি আপনার সমস্যা অনুযায়ী টপিক select করে নিবেন।
    তারপর টাইম কোন টাইমে থেকে কোন টাইমে সমস্যা মনে হচ্চে সেটা দিবেন।
    এখন আপনাকে প্রথমে চারটি প্রশ্নের উত্তর দিতে হবে।
    তারপর পাচটি প্রশ্নের উত্তর দিতে হবে।

    তো আমি প্রথমে ৪ টি প্রশ্ন ও উত্তর দিয়ে দিচ্ছি।পরে বাকি ৫ টি প্রশ্ন ও উত্তর দেবো।

    ৪ টি প্রশ্ন ও উত্তর

    1. Quation – How do users get to your site, mobile app, and/or YouTube channel? How do you promote your content? *

    Answer – Users reaches to my contents via google search engine include google, bing or Youtube channel and other youtube features. Some traffic reaches via social also include facebook and twitter.

    2. Question – Have you or your site, mobile app, and/or YouTube channel ever violated the AdSense program policies or Terms & Conditions? If so, how? Also, include any relevant information that you believe may have resulted in invalid activity.

    Answer_“I have invalid click activity but not happens before this. These violation due to my mistakes and unknowingly or due to negligence.”

    “I have got some copyright strikes under community guidelines but not have any invalid click activity before this. My apology these violation due to my mistakes and happened unknowingly.”

    3.Questio.  What changes will you implement to help improve ad traffic quality on your site, mobile app, and/or YouTube channel?

    Answer--“At first I apologize to you that inadvertently there was a policy violation, but in the coming time, I will not repeat such mistakes, which will be the violation of adsense policy, and will make good relations with my readers, Do any harm to me or adsense and I will take full care of all the things ahead.”

    4. Quation.Please include any data from your site, mobile app, and/or YouTube channel traffic logs or reports that indicate suspicious IP addresses, referrers, or requests which could explain invalid activity. *

    Ans: Dear Google, this is the first time that my AdSense account is disabled due to like this invalid clicks activity, I could not record my suspicious IP address, traffic log & reports. I also apologize again for this negligence too. As must as I know about my site or AdSense I have mentioned. I only appeal to ignore any server or light invalid activity to my account and give me first and last chance to work properly on my AdSense account. I accept my mistakes which happened by unknowingly and my negligence.

    আরো পড়ুন কিভাবে ওয়েব সাইট দিয়ে গুগল এডসেন্স এর জন্য apply করবেন 

    বাকি ৫ টি প্রশ্ন ও উত্তর 



    (1) How do users get to your site, mobile app, and/or YouTube channel? How do you promote your content?
    Ans: Users reaches to my contents via google search engine include google, bing or Youtube channel and other youtube features. Some traffic reaches via social also include facebook and twitter.

    (2) Have you or your site, mobile app, and/or YouTube channel ever violated the AdSense program policies or Terms & Conditions? If so, how? *     

    Ans: have not had any invalid click activity before this. These violations also due to my mistakes, and happened unknowingly or due to negligence. I don’t me unknowingly.

    (3) What was the reason for invalid activity on your site, mobile app, and/or YouTube channel? Please provide detailed information about all specific reasons that you believe to be relevant in your case. *

    Ans: From my points of view the main reason for my account revoked might be ” the My Competitor Might have done some invalid activities or there might be some people who don’t have proper knowledge on how to use the site.  This might be the reason for my account deactivation.

    (4) What changes will you implement to help improve ad traffic quality on your site, mobile app, and/or YouTube channel? When answering, please refer to our suggestions on how to prevent invalid activity. *

    Ans: First of all, I really apologize for any invalid activity and condemn like these activities and also for those mistakes which happened by unknowingly and my negligence. Further now, I assure adsense to be genuine AdSense partner. I started using Adsense partnership about a month ago and tried my best to do and valid activities. If my Adsense is restarted I will do everything according to AdSense policies and try to get away from any invalid activity which violates any term and condition.

    (5) Please include any data from your site, mobile app, and/or YouTube channel traffic logs or reports that indicate suspicious IP addresses, referrers, or requests which could explain invalid activity. *

    Ans: Dear Google, this is the first time that my AdSense account is disabled due to like this invalid clicks activity, I could not record my suspicious IP address, traffic log & reports. I also apologize again for this negligence too. As must as I know about my site or AdSense I have mentioned. I only appeal to ignore any server or light invalid activity to my account and give me first and last chance to work properly on my AdSense account. I accept my mistakes which happened by unknowingly and my negligence.

    তো বন্ধুরা এই ছিলো প্রশ্ন ও উত্তর Google adsense invalid click এর। 
    আপনি চাইলে নিজে লিখে ও তাদের কাছে আপিল করতে পারেন যদি আপনার এডসেন্স ডিসেবল হয়ে যায়। বা invalid click আসতে দেখেন।
     উপরে প্রশ্ন ও উত্তর আপনার apps বা Youtube হলে দেখে একটু change করব নিবেন সাইট এর জায়গায় apps দিয়ে দিবেন। তো বন্ধুরা আজ এই পর্যন্ত সবাই ভালো থাকুন সুস্ত থাকুন আল্লাহ হাফিজ।

    Post a Comment

    0 Comments